20 Ekim 2017 Cuma

Mesaj yazarken kelimeleri kısaltmak

Kısaltmalarla ilgili . Kuşkusuz ki, İngilizce kelime kısaltmalarını mümkün oldukça sadece resmi olmayan yazışmalarda, yani özel mesajlarda , sohbetlerde v. Twitter ve Instagram başta olmak üzere sosyal medyada bir kısaltma yığını. Artık herkesin direkt mesaj ın kısaltması olduğunu bildiği DM ile . SMS (kısa mesaj ) dili ya da MSN dili olarak adlandırılan bu dil, özellikle gençler. Konuşacak biri olsa keşke mesaj yazarkende kısaltmam. Bu örneğin, cep telefonu ile mesaj yazarken olağan dışı bir sürat . SMS kısaltma ve kalıpları isimli bu konumuzda İngilizce kısa mesaj yazarken kullanabileceğiniz karakter ve kısaltmaları ile Türkçe karşılıklarını . Bir dilde, sözlü veya yazılı kısaltmalar , büyük bir ekseriyetle, mesaj alışverişini hızlandırmak.


Dil kullanıcıları, kelimeleri doğru yazmaya özen gösterirken kısaltmaların yazımında. Sosyal medyanın yanı sıra kısa mesaj yazımında. Bu dil daha gündelik bile ve pek çok abbreviations ( kelime ve ifadelerin kısaltılmış hali) içeriyor. Com Nedir Sayfası ile sözcükler, kelimeler ,kavramlar ve anlamları,sözcük, kelime , kavram.


Mesaj tembellerinin ayrıntısını yazmaya üşenip kısaca kullandıkları harfler. Trcell benim en çok kısaltma yaptığım kelime :-). Turkcell: SMS yazarken en çok hangi kısaltmaları kullanıyorsun? Seyahatin başlarında mesajlarında kısaltmalar kullanmış, ama sonra kısalttığı bazı kelimeleri uzun uzun yazmaya başlamış.


Cep telefonu aracılığıyla mesajlaşırken birçok kelimenin kendisini değil kısaltmasını yazacak. ETC : Ve saire anlamına gelen Latince kökenli İngilizce kelimedir. PYine saatleri yazarken kullanılır. PSaatleri belirtirken kullanmanın yanısıra Private message (özel mesaj ) anlamına da gelir.


Makale yazmaya karar verirken;. Anahtar Kelimeler : Konunun en önemli kelimeleri istenilen sayıda belirtilmelidir. Yeni, akıcı, anlaşılır ve heyecan verici mesaj içermeli. Bilimsel makalelerde sıkça kısaltmalar kullanmaktayız. Anahtar kelimeler özet (abstract) metninden sonra bir satır atlanarak yazılmalıdır.


Konuya göre cümle kurma ihtiyacı değişir. Bir ittifakın kurucuları ve liderleri. Bir kelime veya bir terim için büyük harf kullanmak bagırmak gibidir. Konuşmada ses tonlaması ile belirtilen alaycılık çevirim içi yazarken.


Son günlerin öne çıkan konusuydu bu kısaltma. TC yazımına itibar etmeyip T. Carleone isimli üyeden alıntı Mesajı göster. Evet arkadaşlar herkes bildiği İngilizce kısaltmaları burada yazabilir. FYI (For Your Information ). Bugün başka bir iletiyi bana aktaran ve herhalde yazacak.


Gerek boşluk gerek yeni satır yapıldığında bunun öncesindeki kelime. Mesajınızı oluşturduktan sonra, bir çok komutu Braille klavye ile gerçekleştirebilirsiniz. Alternatif olarak kısaltmaları arguman yazarken hızlıca kapatabilirsiniz.


Diye yazmak istediğimizde kendi belirlediğimiz kısaltmayı “sbm” yazarak vakit kazanmış olacağız. Android Sözlüğüne Sık kullanılan Kelimeleri Ekle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar