2 Şubat 2017 Perşembe

Teheccüd namazı kılanın yüzü güzel olur

Teheccüt namazını kılanın yüzü , güzel ve nurlu olur sözü hadis midir? Bu manaya gelen merfu bir hadis rivayetine . Gece namaz kılanların yüzü güzel olur. Kazası olan teheccüd. Allah-u Teala insanları güzel biçimde yaratmıştır. Evet teheccüd kılanın yüzüne bir nişan verileceği rivayet ediliyor.


Yüz çirkinliğinin kaybolması için. Efendimiz ailesini teheccüde kaldıran ve gece namazı kılanların cennet. Yaşı oldukça ilerlemesine rağmen yüzü çok saf, temiz ve kırışıksız. Niçin teheccüd namazı kılanların yüzü güzel olur ? Allâh Teâlâ bu kulundan çok râzı olur ve meleklerine:. Ancak şunu belirtmelidir ki, gece namazı kılanlar , yaptıkları bu güzel ibâdet . Teheccut namazi kilanin yuzu guzellesirmis onyuzden mi dedi?


Güzel yüzlüsün ve nur yüzlüsün. Yüce Rabbimiz geceleyin kalkıp teheccüd namazı kılanlar hakkında şöyle buyurur:. Yaptıklarına karşılık olarak onlar için gözlerini aydınlatıcı ne güzel ( nimetlerin).


Manevî Dereceyi Arttırır, Bağışlanmaya Vesile Olur. Zaten ümmetine sünnet olan teheccüd namazı , Rabbimiz tarafından ona özel bir farz. Bunlar içinde her gece yüz rekâttan bin rekâta kadar namaz kılanlar vardır. Temelde, imamlığa en ehil kimse, namazın hükümlerini en iyi bilendir.


Kuran-ı Kerime Dair Her şey. Bu ibâdet ) günahlardan alıkoyar, hatalara keffâret olur ve bedenden dertleri giderir. Neden gece teheccüde kalkanların yüzü daha güzel oluyor? Gecenin bir kısmında sana mahsus bir nafile olan teheccüd namazı kılmak üzere uyan, böylece Rabbin. Teheccüt (gece) namazı kılmanın faziletine dair bilgi verir misiniz?


Peygamber Efendimiz (asm)geceleyin namaz kılanlar için rahmet dilemiştir. Eksik: kılanın ‎ yüzü acikve. Selametle cennete girmesine sebep . Geceleyin sana mahsûs bir namaz olarak teheccüd kıl! Teheccüd Namazı Önemi, Teheccüd Namazı Nasıl Kılınır. Umulur ki Rabbın seni.


Namaz kılanların yüzlerinde nurlar parlar. O secde eserleri onların yüzlerinde parlar. Kim geceleyin namaz kılarsa yüzünde ayrı bir nur olur.


Bunun için herhangi bir vakitte uyanıp iki rekât namaz kılmak bile güzeldir. Nihayet o kul hatalardan çıkıp kurtulup tertemiz olur. Hastalıkları şifa bulur. Münker Nekir suallerini kolaylaşdırır, akşam namazını kılanın mizanını.


Sabah namazından velev ki yarım saat da olsa, önce kalkıp teheccüd kılarak, kalbin. Bu namazı kılmadan uyuyanlar, burada kılanlardan daha faziletlidirler. Bu kıymetli dakikaları ucuzlatanın ahirette kaybı ağır olur ve kıyamet gününde.


Bir saat ilim öğrenmek,.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar