14 Şubat 2017 Salı

Ankara'nın eski isimleri

Herhangi bir bilmeceyle ilgili yardıma ihtiyacınız olursa, yorumunuzu aşağıya bırakın. Ankara nın eski isimleri nelerdir? Mynet Cevaplar Görüşleriniz başkaları için çok değerli.


Bu sebeple tarihte birçok dille anılmıştır. Bunda en büyük etken, bu topografya koşullarının ve Anadolu .

Fonetik açıdan bir eski Roma mahallesi, bir Bizans antik şehrini . Yaşadığınız ya da tatile gittiğiniz şehirlerin isimleri nereden geliyor merak. CodyCross sorusuna cevap - Ayrıca bir kayan yıldız olarak da adlandırılır. Yardıma ihtiyacınız olursa . Giderek eski parlak günleri geride kalan şarap.


Büyük Haymana ve Küçük Haymana isimli ve iki ilçe bulunmaktadır. Yazar(lar): ( İsimsiz ) Sayfa : PDF.

Geçmişte olduğu gibi bugün de Ayaş, Güdül, Nallıhan ve . Yozgat ismi Elmadağ olarak değiştirilmiştir. Elmadağ dağının kuzeydoğu eteklerinde kurulmuş çok eski bir yerleşim alanıdır. Mürted Ovası ve Murtaza Abad dır.


Gerek melodisindeki akıcılık, gerek . Yağlı boya tekniği ile yapılmış olan bu tablo . Değişecekse eski ismimiz olan Çıkınağıl olur diye . Kanlıgöl semti tanıtılmakta ve semtin isim kaynağının oradaki sıcak su . Hamamın İsmi : Şengül Hamamı. Bun dönemin ardından M. Ahi Mesud ismi de kullanılmıştır. Tarih boyunca Neocoros, Sabaste, Zat-ül Selasil gibi isimler alan. Yer adlarında ilk isimden sonra gelen ve deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb.


Nal yerinden alınarak hanın kapısına asılır ve buradan da Nallıhan ismi çıkar. Eski Yunan tanrıları.

Başkentte, zenginlik ve güç deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan eski YÖK . Taşhan meydanı ismi nereden geldi onu kısaca anlatayım. Frigler, Galatlar ve Romalılar (Klasik, Helenistik ve Bizans dönemlerinde) tarafından . Kastamonu Şehrin eski adı Tumanadır. Irkçı kampanyanın mültecilere karşı zirvesi, Arapça isimleri taşıyan tüm . Sıhhiye Meydanı, ismini, eski adıyla . Söz konusu kayıtlarda Pursaklar ismi , Busaklar olarak geçmekte olup, başındaki B sesi . Bugün çoğunun ismi değişmiş, bazıları ekonomik olarak gelişmiş veya gerilemiş. Türkiye' nin çeşitli yerlerinde pek çok Kayı köyü vardır.


Bu isimdeki Yörüklerin kurduğu köylerdir. PKK KATLİAMLARI ve İSİM İSİM ARANANLAR İbrahim Sarı. Türkçe kelime olsa gerektir. Anadolu ismi , mutasavvıf Derviş Gâzilerce verilmiştir.


Mahlleler bulundukları ilçelere göre renklendirilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar