14 Temmuz 2015 Salı

Evlilik hakkında ayetler

Evlilik niçin önemlidir? Kuran ve Sünnet ışığında evlilik ile ilgili. Güzel Kurani kerimimizde geçen evlilik ile ilgili ayetler. Kuranda geçen evlilik ile ilgili ayetler tarafmizca seçilip otomatik listelenmekte. EVLİLİK HAKKINDA AYETLER NELERDİR?


Evlilik hakkında ayetler

Bir başka âyet-i kerîmede, Sizden bekâr olan kimseleri, köle ve câriyelerinizden uygun olanları . Kuranda evlilikle ilgili arapça sure ve ayetlerin okunuşları hangileridir? Kurani Kerimde evlilik hakkında neler söylüyor? Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently. Nikâh sözleşmesi ile ilgili olmamakla beraber, evlenme gibi önemli ve ailenin.


Yetimler çoğu defa velileri tarafından evlendirilmekte, damat adayı ve evlilikle ilgili olarak ileri sürülen şartlar konusunda da velilerin isteği belirleyici olmaktadır. Tamamına yakını da evlenme ve boşanma ile ilgili düzenlemelerdir. Buluğa ermekle ilgili birkaç ayet.


Bu ayetin iniş sebebi hakkında bir olay zikredilmeıniştir. Elinizin altında bulunan (cariyeleriniz) dışında evli kadınlar da haram kılındı. Bunların dışında kalan . Kitapta, kendilerine (verilmesi) farz kılınan (miras)ı vermediğiniz ve evlenmek istediğiniz yetim kızlara, zavallı . Bu ayeti kerime hayırlı bir talip çıkana kadar günde kere okunmalıdır. Hayırlı bir evlilik için okunacak dualar hangileri? Bu Ayetlerle düşünen Milletler için, O Ayetlerde alacakları dersler vardır, “ der,.


Ve Erkekler kadın üzerinde idareci, sorumlu ,ve . Kadın ya da erkek fark etmez, bir kimsenin, zina yapması muhakkaksa o kişinin evlenmesi farzdır. Kötü bir evlilikle imtihan olmamak için, kimsenin evliliği hakkında bilip bilmeden ileri geri . Currently unavailable. Bu ayetlerde , müslüman bayanın müşrik ve kafir erkeklerle evlenemeyeceği.


Evlilik hakkında ayetler

Getirdiği kitapta (Nisa 6. ayet ) evlilik için bedensel (buluğ) ve zihinsel ergenlik. Hıristiyanlığı yüzyıllar. Günümüzde sosyal hayatın hızla değişimi, beraberinde bir çok aileyi boşanma noktasına getirmiştir. Hatta bu değişimler kişilerin, ilişkileri ile ilgili almak istediği.


Gönül eri erenlerden bir zat şöyle demişti:Ben bir işe başlarken ayet ve hadisleri. Rahimehullah şöyle demiştir: ayette emredilen iffet şu ayetlerde. Kutsal Kitaptaki yararlı öğütler aile ilişkilerini güçlendirebilir. O ayet ve hadisin hükmü umumilikten çıkıp hususilik kazanır, genele . Gelelim cennette cinsellik olduğunu ifade ettiği düşünülen ayetlerin ve . Hadislerde bu konu hakkında. Allah hakkında düşünülemez.


Evlilik hakkında ayetler

Anlattığımız her iki olaydan önce inmiş bulunan bu âyet , kocasından boşanmaya karar veren kadının ileri sürdüğü gerekçenin, hakem. Resul-i Ekrem (s.a.a) de evli erkeğin fazileti hakkında şöyle buyurmuştur:.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar