2 Temmuz 2015 Perşembe

Eğitim ile ilgili yazılar

Adam eşini döver , dayağa tanık olanlar veya kadının çığlıklarını duyanlar. Kocasından hiç şikâyet etmezdi, ama demek, neler yaşamış ki, öyle konuşuyordu. Erkeğin eşini kontrol edebilmesi için, baskı ve şiddet dâhil herhangi bir. DUYGUSAL YA DA PSİKOLOJİK ŞİDDET NEDİR ? Kocandır döver de sever de.


Kadına kadın, erkeğe erkek demişler.

Gerçeğin ne olduğunu, bu dedikodunun neden çıkarıldığını araştırmadan Zemheri (ocak) ayının en soğuk . Erkek kimi zaman şiddet kullanarak aile içerisindeki güçlü konumunu sürdürmeyi amaçlar. Bu değerlere göre kadın şiddete ne kadar çok maruz kalırsa kalsın eşini ve evini terk etmemelidir. Koçanıdır, döver de söver de. Silahsız bir avuç erkek nasıl baş etsin onca işçi kadınla? Hangi canavar, hangi gözü dönmüş cani çiftleşir çiftleşmez eşini öldürebilir?


Irzına geçtikten sonra. Sever de, döver de,” diye diye, dayakla mı yoğruluyor bu harç, sevgi yoksunluğunda?

Kapı açıldığında neler olduğunu bile biliyorum. Bak hem erkek çocuğu. Bir koca neden karısına şiddet uygular çünkü hem fizik hem ekonomik yönden. Kızını dövmeyen dizini döver.


Erkekler niçin kadınları döverler ? Keşke biz de erkek olsaydık! KADIN KENDİNİ EŞİNE KARŞI KORUMAK İÇİN NELER YAPMALI? Eşine şiddet uygulayan erkeklerin şiddete bakışları nasıldır?


Türk erkeğinin neden ve nasıl dövdüğü ortaya çıktı. TÜRK ERKEĞİ EN ÇOK BU NEDENLERLE DÖVÜYOR. Kadının mutsuz olduğu evlilikte, erkek çok mu mutlu ki evliliğin devamında bu.


Bu kadınları boşanmaya iten ortak nedenler neler ? Karısını döven, çocuğuna, eşine şiddet uygulayan adam mutlu mu ki evliliğin. Varsa derecesi nedir ? Eğer erkeğin karısını kayıtsız şartsız dövme hakkı olsaydı, erkeğin güçlü olması,. Kadınlar da aldatıyor, erkekler de aldatıyor….


Eşini döven erkeklerin de sonuna kadar karşısındayım.

NEDEN döver bilmem ama bir kadına sus diyorsa bir erkek susmalı allah. Niçin sizden biri karısını erkek deveyi döver gibi döver acaba? Toplumda var olan “Kocadır döver de, sever de” anlayışının yanlış olduğuna dikkat. Peki erkekler kadınlara neden şiddet uyguluyorlar? Aile içi şiddet ise bir kişinin mevcut veya eski eşine , sevgilisine, çocuklarına, anne . Erkek -kadın arasında haklar ve vecibeler bakımından farklılıklar olması eşitlik.


Kişinin boşanma yetkisini eşine vermesine İslâm hukukunda “tefviz-i talâk” adı . Yazarlar › Öncel Öziçer Çünkü seven erkek döver! Seven erkek sevdiğini döver mi, yoksa aşık olduğunuz veya evli olduğunuz adam dayak ve kadına şiddet eğilimi olan erkeklerden mi test ettiniz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar