23 Eylül 2019 Pazartesi

Sql create table komutu

SQL kodları nasıl kullanılır? CREATE (oluşturma) komutu yeni bir veritabanı oluşturmak ve varolan veritabanına yeni bir tablo eklemek için kullanılır. Tablo da olmasını istediğimiz alanları bu sorgunun içerisini veri tiplerini belirterek. Yayınlanma Tarihi ‎: ‎10.


SQL DDL Komutlarını CREATE , ALTER, DROP ve primary key, use, constraint, identity gibi ifadeleri gördük. SQL veritabanı oluşturma konusunu işledikten sonra sıradaki konumuz bu veritabanı içinde. Veri tabanında tablo oluşturmak için CREATE komutu kullanılır. CREATE TABLE ” ifadesinden sonra tablomuzun ismini yazıyoruz. Aşağıda temel bir şekilde oluşturulacak tablonun yapısı gösterilmektedir.


Böylelikle kullanacağımız veritabanını seçtik. EXECUTE komutu ile hesaplanan veriyi kullanarak bu tabloyu doldurur. Bunun dışında tablo drop komutu ile de silinebilir. Aşağıdaki şekilde komutu yazdıktan sonra çalışmasını istediğiniz satırı seçip. SQL butonuna tıklayıp gelen boş alana yapıştırınız.


Bu yazıda MySQL ve SQL Server dillerinde tablo oluşturma işlemleri . Tabloların değiştirilmesi için ALTER TABLE komutu kullanılır. Veritabanındaki nesneleri oluşturmak için kullanılır. As the name suggests, DESCRIBE is used to describe something. For Oracle and MySQL, the SQL syntax for ALTER TABLE Modify Column is,.


SQL dilinde bir tablodan kayıt çekmek için SELECT komutu kullanılır. Bu yöntemlerden farklı olarak, Sql sorgusu yazarak da tablo oluşturabiliriz. Bu komut ile veritabanı ve tablo oluşturabiliriz.


T- SQL günümüz veritabanı yönetim ihtiyaçlarının tamamını karşılayabilecek yeterliliğe. Bu oluşturduğumuz tablonun adını sql komutu ile değiştirebiliriz. Bu yazı içerisinde, örneklendirmeyi SQL ile vermiş olmamın nedeni R,. Create komutu , oluşturmak anlamındadır.


Bir veritabanı içerisinde, kullanıcıların veri girmeleri, değiştirmeleri ve sorgulamaları yapacakları bilgi dosyalarının yaratılması gereklidir. Bunlardan biri t- sql dili kullanarak kodlar ile tablo oluşturma, ikinci yöntem ise Management Studio arayüzünü. Bir primary constraint asla NULL olamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar