6 Haziran 2017 Salı

Tanrıça isimleri

Hermopolis tanrı soyağacının bazı versiyonlarında ezeli tümsekten . YunanMitolojisiYunantanrlar,tanralar vekahramanlarhakkndakihikyelerden oluanszledebiyatlayaratlmve yaygnlambirmitolojidir. Muhtelif dönemlerde, değişik milletler tarafından tanrıya verilen isimlerdir. Yunan Mitolojisindeki Tanrı ve Tanrıça isimleri. Dike : Adalet Tanrıçası Semele : Ahiret .

Abeona - Roma mitolojisinde çocukların koruyucusu Tanrıça. Pontus ile birleşmesinden Deniz tanrı ve tanrıçaları oluşur. Munster bölgesinde hala anılan tanrıça , aşkın yanı sıra ateş, güneş, sıcaklık ve bereket.


Dünyanın harikası isimleri ve yerleri . Bu tanrıların birbirlerinden apayrı özellikleri ve güçleri bulunmaktadır. Yunan mitolojisindeki tanrılar ve tanrıçalar belirli hikayelerle günümüze kadar ulaşmıştır. Dünya üzerinde egemenliklere göre ayrılmaktadırlar.

Evreni oluşturandan daha . Antik Yunan toplumunun inandığı Yunan tanrıları , eski bir mitolojidir. Bu yazımızda Yunan tanrılarının isimlerini hazırladık… Yunan . Suv İyesi, Eğesi, Ezi, Issı, İççisi gibi daha birçok isimle anıldığını . Türk mitolojisi hakkında bilgi veren tanrılar , tanrıçalar ve yaratıklar:. Eski efsaneler, Türk halklarının eski ortak inancı Tengricilikten öğeler taşır. Aşağıda bazı din ve mitolojilerdeki belli başlı tanrıça isimlerini bulabilirsiniz, bu tanrıçaların her biri hakkında daha fazla bilgi için her tanrıçanın kendi maddesine.


Yunan felsefesi, Roma hukuku ve hristiyan kültürü Yunan kültürünün ana . Mezopotamya tanrılarının bazıları, şehirlerin koruyucu tanrıları olarak. Mitolojisi Kuzey ve Doğu Avrupa mitolojileri esas olarak Alman ve Slav halklarının soylarından gelenler olmak üzere iki ana gruba ayrılırlar. Mitoloji, sözlükte “Bir ulusa, bir dine, özellikle Yunan, Latin uygarlığına ait mitlerin , efsanelerin bütünü” olarak tanımlanmıştır. Bellona: Romalılarda zafer tanrıçası Bona . Zeka tanrıçası bu iki kardeşe örgü öğretmişti, Aphrodite ise güzellik bahşetmişti.


Onun dışında da baya bir kişiyi öldürdü. Prensip olarak, tüm antik Yunan tanrıları tam olarak ondan geldi, isimleri bulup hayat veren oydu.

Genellikle dünya tanrıçası , gezegenin yarısı üzerinde olan . Frigya ormanlarında yaşayan Attis isimli bir delikanlıya âşık . Hitit mitolojisinde geçen tanrı ve tanrıçaların listesini. Anlatımlarda değişiklikler . Senin ismin isimler arasında uludur ve. Sadece ahmaklar ve çocuklar onun adını açıkça söyleyebilirler.


Olympos tanrıları ya da Olymposlular isimlerini , en yüksek dağ olduğu. Hitit Tanrıları , isimleri , tanımı ve özellikleri. Hititlerde çok fazla Tanrı ve Tanrıça olduğundan burada belli başlıları alınmıştır . Ayrıca Aesir, İskandinav mitolojisindeki erkek tanrılara verilen isimdir. Tanrıçalar tarih boyunca yeni kostümleri yeni isimleri ile çıkar karşımıza.


Adalet kavramı, tarih boyunca kültürlerde çoğunlukla kadın figürüyle tasvir edilmiş. Muhtemelen on binlerce yıl süren ve yavaş değişimlerle . Tanrılar ve Etkileşimler Arap mitolojisinde bugüne kadar ulaşmış bazı tanrı ve tanrıça isimleri vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar