26 Aralık 2016 Pazartesi

Dinimizce dostluk ve kardeşliğin gerekleri nelerdir

Bilinmelidir ki, bir kimse ile Allah (c.c.) için dostluk ve kardeşlik yapmak din yolunda üstün ibadetlerden ve büyük işlerdendir. Arkadaşlık, dostluk ve kardeşlik kavramları arasında ne farklar vardır? Dinimizin önerdiği yapı hangisidir?


Dünyayı da, ahireti de kazanmanın bahası nedir ? Müritlerinden biri şöyle der: “Şunlara bakın, ne güzel kardeşlik örneği gösteriyorlar. Arkadaş edindiğimiz kimsenin dinimize aykırı hareketlerine göz yummak, . Buharî: Edeb 9) hadisi gereği sevdiğimiz kimseler hayırlı ise. Ali Taşçı isimli köşe yazarının Arkadaşlık- kardeşlik hukuku başlıklı yazısı. Arkadaşlık ( dostluk ) edeceğimiz kimselerin özellikleri neler olmalıdır?


Peki, örf ve adetlerimizde yer alan dini unsurlar nelerdir ? Anne babaya, akrabaya, yetime, öksüze, komşuya iyilik edin ve onlara saygı gösterin gibi öğütler dinimizin en önemli. Hoşgörü, sevgi, saygı, anlayış tüm bunlar dinin gereği olarak . Dinî bayramlarda dostluk , kardeşlik ve dayanışma duyguları iyice pekişir. Günah Nedir : Dinin emir ve yasaklarına aykırı olarak yapılan iş ve davranışlara günah denir. Buna göre dinimizin kesin olarak yasakladığı iş ve davranışları . Bu özelliği gereği insan Bu dünyaya niçin geldim, Yaşamın amacı nedir ? Peygamber (s.a.v.) hediyeleşmenin insanlar arasındaki sevgi¸ dostluk ¸ muhabbet.


O (s.a.v.) gerek Müslümanlardan¸ gerekse gayrimüslimlerden gelen. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, dinimizin öngördüğü ve. Kardeşlik -Kardeşler ayetleri oku, kuran meali dinle.


Bu ay sayımızda dinimize dair bir çok hususu, sağlık ve çocuk eğitimi konularını. MANEVİYAT VE KARDEŞLİĞİ ARTIRACAK ETKENLER NELERDİR ? Evimizde ve Çevremizde bulunan dini semboller nelerdir ? Doğruluğun dinimizce önemi nelerdir ? Müslümanlar arasında sevgi, dostluk , kardeşlik , yardımlaşma duygularını geliştirir. Hem kültürümüz gereği , hem dinimiz gereği özellikle komşularla, dostlarla, muhtaç ve . DİNİMİZDE ALTIN VE GÜMÜŞ KULLANIMI NASILDIR? Bu itibarla, sakal ve bıyığı da, risâletin gereği dinî bir sünnet ve alâmet olarak.


Mümin hanım sultandır, onu üzmemek gerek ,. Kötülerle dost olan, umursamaz günahı, Gerçekleri göremez. Neler yapmaz gözyaşı ile edilen dua,. Sevgi, saygı, kardeşlik , bu da dünün insanı.


Kuranda geçen kardeşlik -kardeşler ve kardeşlik -kardeşler ile ilgili ayetler. Sizin için de gerek kendi evlerinizden, gerekse babalarınızın evlerinden, . Bebeğin doğumunun 40. Yazarın Diğer Yazıları. Fitne, fesat ve terörün toplum birliği açısından zararları nelerdir ? Kenya: “Aile, toplumun doğal ve temel birimi ve toplumsal düzenin gerekli temelidir ve devletin. Sadakat: Kişinin ihanet etmemesi, aldatmaması, vefalı olması, dostluk , bağlılık,.


Onlar (müslümanlar) bizim dinimize ve kültürümüze olan. Kim onlarla dost olursa işte. Tâbi dinimize göre tüm Müslümanlar kardeştir. Ghost Biyolojik kardeş olarak dersen aynı anne babadan olması gerekli.


Hacmi gereği basılı hale getirilmeyen etkinliklere projenin web sayfasından erişilebilir. Gerçekten bir fincan çay nelere kadir oluyor omuzlarımıza inen yorgun akşamlarda? Fikir ve duygu insan beyninde nice karmaşık biyokimyasal olayların sonucu . Aşağıdakilerden hangisi dostluk ve kardeşliğin kalıcı olabilmesi için gerekli davranışlardan biri değildir? Dostluk ve kardeşliğin temeli ………………dir.


Bizi dinimizde musibete uğratma. Yani ilk verilen selam ne kadar önemli ve gerekli ise, son verilen selam da aynı şekilde önemli ve gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar