12 Aralık 2016 Pazartesi

Adetli iken yapılabilecek ibadetler

Adetli iken yapılabilecek ibadetler

Adetli iken yapılmaması gerekenler neler? Kandil gecelerinde adetli kadınlar nasıl ibadet etmeli? Her günü ayrı faziletli olan ramazan ayında adetli olan kadınlar nasıl. Bu arada hangi mezhebe bağlı olursa . Hayrettin Karaman yazıları.


Namaz ve oruç gibi ibadetler cinsel ilişkiden daha mı önemsiz konulardır? Namaz gibi abdest, gusül veya teyemmümle yapılması gereken ibadetler. Kadın hayızlı iken yapılan boşama geçersizdir. Sahabe kadınların ibadetler konusundaki titizlikleri ve yapılabilecek. Kadir Gecesi bin geceden hayırlı olduğu için ibadetle namaz ve dualarla geçirilmelidir.


Bununla birlikte âdetin ilaçla geciktirilmesi durumunda yapılan ibadetler geçerlidir. Bu görüşte hareketle, hac ve umrede adetli iken dua, zikir ve istiğfar ile . Kadınlar âdet günlerinde veya nifâs (lohusalık) hâllerinde iken dua edebilirler;. Kadınların âdetli iken mescide girmeleri, İslâm âlimlerinin. Tavaf dışındaki hac menasikinin abdestsiz olarak yapılabileceği hakkında icmaın. Hayızlı iken diş implantı yaptırmak doğru mudur?


Size sormak istediğim soru, kadınlardaki adet dönemlerinde yapılan. Kadının adetli iken taevaf yapamayacağı da nasla sabit ve herkesin bildiği bir. Nâfile ibâdetlerden kaza edilebilen ve edilemeyen ibâdet hakkında . HAYIZLI ( ADETLİ ) İKEN HANGİ İBADETLER YAPILABİLİR?


Hayizli Kadinin Ibadeti, adetli iken yapılabilecek ibadetler , adetliyken mübarek gecelerde nasıl ibadet edilir, adetliyken nasil ibadet edilir, adetli kadının. Bu nedenle adetli iken kıyılan nikah geçerlidir. Sonsuz salât-ü selâmlar da bizlere dünyâ-âhiret saâdetinin . Soru: Eğer bir kadın birkaç günü hayız görmüyor zannıyla ibadet eder ve sonra hayız olduğunu anlarsa. ABDESTİN MEKRUHLARI, ÂDETLİ İKEN VAAZ ETMEK.


Adetli iken yapılabilecek ibadetler

Peki adetliyken hangi ibadetler yapılır? Hanımların bu muayyen günlerindede yapabileceği bazı ibadet ve dualar vardır. Dünyanın bir köşesinden ibadet için hacca gelmiş bir kadın, tavaf . Diyanet tecrübesiyle, tecrübeli görevliler refaketinde kutsal beldelere huzur dolu bir ziyaret ve eksiksiz bir ibadete davetlisiniz.


Ayrıca âdet görme çağına henüz ulaşmamış küçük kızdan, âdetten kesilen. Adet olan hanımlar arefe gününde hangi ibadetleri yapacaklarını ve hangi sureleri okuyabileceklerini merak . Ramazan orucu toplumsal bir ibadettir ve toplumsal ibadetlerin. Adetliyken kadr gecesinde nasıl ibadet edilir?


Adetli iken yapılabilecek ibadetler

Hz Aişe annemizden: “Biz hayızlı iken namaz kılmaz ve oruç . Sahabî kadınların ibadetler konusundaki titizlikleri ve yapılabilecek olanı . Aişe(ra) a : “ Âdetin devam ettiği müddetçe namazı bırak”. Oruç tutamaz : Bu konuna Hz. Aişe (ra): “ Âdetli iken oruçları kaza etmekle . Alır ve benim ısırdığım yerden ısırırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar