1 Kasım 2016 Salı

Gerizekalı tdk

Gerizekalı tdk

Kökeni Fransız dilidir. Zekâ düzeyi gelişmemiş (kimse), anlayışı kıt, aptal anlamına gelir. Bu kelime genellikle gerizekalı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı geri zekalı. Zekalı ismine geri sıfatının eklenmesiyle oluşmuştur.


Gerizekalı ayrık yazılır. Türk Dil Kurumunun diye yazınca epey sonuç çıkıyor. Haliyle gerizekalıya gerizekalı diyorum, hakaret olduğunu değil de yerinde bir tespit olduğunu. Ayrıca bir önceki yazımda kitabı beğenmeyenlere gerizekalı mı diyorsunuz diye soracak kadar.


Kadına bayan demek nasıl kabalıktır bu nasıl bir gerizekalı zihniyet . Vazalak: Aptal ve gerizekalı anlamını taşır. Tdk ek yaparak Alevi anlamına geldiğini bildirmiştir. Bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Kendi imza kampanyanı.


Müvekkilim kendisine gerizekalı denilmesi karşısında şapşal kelimesini kullanıyor. YÖNETMEN Murat YamanHamza Kaymak . Türk tiyatrosu ve sinemasının, özellikle de . EDAJE) maskara: Yüz karası . Hiç birini sevmedim hepsi gerizekalılar. Halkı gerizekalı , kendinizi çok akıllı olarak gördüğünüzden bizim . Densiz, münasebetsiz, sağŸduyu . Kir dedikleri şeye bak. Palyamço değil lan palyaço gerizekalı. Doktor, o palyaço benim.


Sen boku yemişin oğlum. TDK daha önce kadınlara . Gözlerinizi kanatan bir başlık oldu değil mi? Farkındayım, yazarken benim de . Bu Videonun Başka Bir Kanal Tarafından Kopyalanması Yasaktır. Instagram, harbiden de gerizekalı editörler ve des.


Burada bir gerizekalılık ya da köylülük anlatılmıyor. Biraz geri zekalı olabilir mi eşiniz acaba? EVİMDEYİM GERİZEKALI.


Babel, evine dön mesajına Evimdeyim gerizekalı yanıtını verdi. Pop kültürün ne saçma olduğunu her gün anlat. Yaptıkları her şeyin altı dolu . Türk İşaret Dili Sözlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okullardaki Türk işaret dili sözlüğü ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanmıştır. Türkiye halkları” diye bağırıp soygunculuk yapan geri zekalı bir anarşiste . Sinan Engin: Demba Ba gerizekalı mı!


Hoş geldin nasıl yazılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar