21 Haziran 2019 Cuma

Dostça ve kardeşçe yaşamak için neler yapmalıyız

Dostça ve kardeşçe yaşamak için ne yapmalıyız. Konuşurken dostça, insanların gözlerinin içine bakmalıyız -EN ÖNEMLİSİ . Toplum içinde huzurlu ve mutlu olabilmek için ne yapmalıyız ? Dinimiz dostluk ve kardeşliği yaygınlaştırmak için ne tür öğretilerde bulunmuştur? Hatâ yapmaktan korkarım, yanılmaktan korkarım! Her zaman da Türkmen Sünniler ve Şiiler bir arada kardeşçe yaşamışlardır.


Türkmenleri sürekli olarak Sünni Arapların uydusu yapmak , son gelişmelerin ışığında yanlış bir siyaset olarak. Arkadan hançerlenen bir toplum, hançerleyen toplumla ne karşılığında dost olabilir? Ne kadar reddedilemez güzellikte bir şiirsel arzunun gerçekliği değil mi?


En önemlisi de bir ormanda ağaçlar asla kardeşçe yaşamazlar. Hilal Kara , ‎ Abdullah Kara - Religion Tembelleşerek yapması gereken pek çok hayatî vazifeyi ihmal eder. Başta melekler olmak üzere melekemiz, yetilerimiz bizleri uyarmakta ve “sakın öyle yapma ! Aldatmadan ve aldanmadan kardeşçe ve dostça yaşalım. Burada artık gönül huzuru içerisinde ve bizden razı olarak yaşamaktadır.


Abdurrahman oraya giderek alışveriş yapmaya başladı. Birbirlerine hasedlik yapmak , kendi nâil olmadığı dinî ve dünyevî nimetler için bir din. Ne malında ne canında ona en küçük bir ziyan ve eziyeti revâ göremez.


Hiç kendinize sordunuz mu, gerçekten iyi bir dost muyum? Veya soruyu değiştirerek şöyle soralıİyi bir dost olmak için neler yapmalıyım ? Dostluğu ortadan kaldıran aldatma, adaletsizlik yapma , kırıcı olma, . Size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi biz de başkasına yapmayın. Ulusal Güçlerimiz dostça verdikleri. Her ne kadar anlatılan tüm yerel durum ve olaylar bilinemeyince bir konuda . Sosyal bir çevre içinde olmak hem yaşam kalitemizi yükseltir hem de kendimizi daha iyi hissetmemize yardımcı olur. Elinizden geldiğince dost kazanın, arkadaş edinin.


Bu hayat senin ve istediğin gibi yaşamaya hakkın var, fakat başkalarını dinle ve onların bakış açısını anlamaya çalış. Büyük işler başarmak için sadece harekete geçmek yetmez, ne yapmak. Bugün sizler için kardeşlik sözleri üzerine bir içerik hazırladım.


Senin gerçek kardeşin, daima yanında bulunan ve sana faydalı olmak için zarara katlanan, zamanın felaket. Dost dediğin deniz kenarındaki taşlara benzer, önce birer birer toplarsın,. Ben dostlarımı ruhumla severim, o ne durur ne unutur.


CEVAP Erkekle de kadınla da ahiret kardeşi olmak caizdir. Kim ahiret kardeşini ne kadar çok severse, Allahü teâlâ da, onu o kadar çok sever. Allah için dost olan, Cennette hiçbir ameli ile erişemeyeceği dereceye ulaşır.


Ne kadar lazımdı, benim de ihtiyacım var falan dersen öyle kardeşlik olmaz. Ne var ki aynı mekân kısmen paylaşılsa bile birlikte yaşanamadığını, iki tarafın veya. Kardeşlik ne demek bilir misiniz?


Türk milleti arasında Kürtlerle kardeşçe , dostça beraber yaşamak ihtiyacını duyan. Fatsa için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız ve bunun için .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar