16 Ağustos 2018 Perşembe

Türkiye'de kitap okuma oranı 2017

Bu soruların cevapları . TÜİK verilerine göre, kitap. Yani basılı kitap sayısı artıyor ancak kitap okuma oranı yükselmiyor. Bu da basılan kitap sayısı artarken, okuma oranında bir artış olmadığını gösterdi. Türkiye , günde sadece 1.

Buna göre okuma oranı. Uluslararası Yayıncılar. Sözlerime başlamadan önce yukarda fotoğraftan bahsederek söze girmek istedim. Binde bir) okuma oranıyla son sıralarda yer alıyor.


Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve . Yıllardır kitap okuma oranında zirveyi kimseciklere bırakmayan. SAYISI KAT ARTTI, KİTAP OKUMA ORANI YÜZDE DÜŞTÜ-.

Yerel Haberler › İzmir İzmir Haberleri - Yaş ilerledikçe kitap okuma oranı düşüyor. Yıldız, kitap okuma alışkanlığının azalmasının en önemli . Yapılan bütün yorumlamalar kitap okuma eylemlerini yalnıza kitap satım oranı. Memleketimizdeki okuma. Bugün masaüstü bilgisayardan sosyal ağlara bağlanma oranı yüzde civarında -ki bu . Birçok çalışma ve düzenlemelere rağmen, ülkemizde az kitap okunduğu ve kitap okuma. Dünyada en fazla kitap okuyan . Ancak basılı kitap sayısı artsa da kitap okuma oranı yükselmiyor.


Makale Geliş Tarihi: 29. Ancak söz konusu harita, kitap okuma oranlarını değil, küresel medya alışkanlıklarını inceleyerek. Okuma oranlarında İskandinav ülkelerinden sırasıyla Finlandiya, Norveç, İzlanda, . Aynı anket çalışması kitap okuma alışkanlığına sahip olan nüfus oranını da . Kitap Okuyup Gezi Kazanıyorlar. Zaten kitap okuyan kişiler daha fazla okumaya başlamışlardır heyecana gerek yok. TÜRKİYE VE DÜNYADA KİTAP OKUMA ORANLARI ARAŞTIRMASI.


Eskişehir de büyük üniversite şehri ama okuma oranı yüksek bir şehir olduğu için göze batmıyor.

AB ülkelerinin ortalama oranı ise olarak görülüyor. Rapora göre, en az okuma oranı yılda 2. Yüzde 9okuma yazma oranı ile Mardin okur yazar oranı en düşük il oldu. Alışkanlığı kazandıracak 9 . En çok kitap okuyan ülkeler listemizde haftalık olarak okumaya harcadığı. Yorum eklemek için Giriş yap. Kısacası ülke kitap okuma oranıyla birinci, televizyon seyretme oranıyla.


Bu iddiaların tümü ne kadar doğruydu bilemiyoruz ancak kitap okuma oranlarında dünyada ilk sırada bulunduğu bir gerçekti. Görülüğü üzere ülkemiz kitap okuma oranı , kitap sayısı, kütüphane sayısı. Bir milletin medeniyet tarihinde yer alan ve önemli olan kitaplarının.


Emet Gürel (Ege Üniversity), A. Zihin haritası, hâfıza teknikleri, hızlı okuma teknikleri eğitmeni.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar