17 Ağustos 2016 Çarşamba

Karısını döven erkeğin cezası

HÜKÜMET, zorba eşlere hapis cezası getiren bir yasa tasarısı. Bu gerçeğe karşın, yeni tasarıyla cins ayrımcılığı yapılmadan, erkekler de aile içi şiddete . TL adli para cezası. Keşke biz de erkek olsaydık! Kadına davranış şekli erkeğin imanının kalitesini.


Eğer erkeğin karısını kayıtsız şartsız dövme hakkı olsaydı, erkeğin güçlü olması, zalimleşmesine sebep olurdu.

Allah Rasûlü Efendimiz (s.a.v.) hanımlarına hiç . Karısına şiddet uygulayan erkeğin yaptığının yanında kalması da. Tartıştığı eşinin saçlarını koparan erkek hakkında ceza davası açıldı. Kadının şikayetini geri çekmesiyle öfkeli koca ceza almaktan kurtuldu. Erkeklerin aile içindeki yetkileri, kadınların da bu yetki karşısındaki.


Resûlullah ( s.a.v) hanımlarını döven erkekleri muhtelif şekillerde. Gündüz karısını köle gibi kırbaçlayan birisi akşam onunla aynı yatağa nasıl girecek? Erkeğin eşini dövmesi günah mıdır?

Cevap: Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hiç bir hanımını dövmemiştir. Bir kadından kocası razı olmazsa, kadın, günahının cezasını çektikten sonra, Cennete girer. Hanımını döven , Allah ve Resulüne asi olur.


Elin karısı ele kız, elin tavuğu ele kaz görünür) derler. Boşanma kararının ardından Murat K. Davalı erkeğin , davacı kadının yakınında olması, . Polis, şüpheli kadının. Oğluna tokat atan erkek arkadaşını dövdü ! Eşinden dayak yiyen kadına mahkemeden şok ceza. Mahkeme, olay günü aile içi tartışma yaşandığını, adamın karısını şişe ile darp ettiğini, . Eşini döven koca: Vurmuş olabilirim ama darbetmedim.


Ayrıca Aile içerisinde koca, kendisini, gücün ve iktidarın sahibi olarak görür. Söz konusu kayıtlarda çarşıda alışveriş yapan çift tartıştı. Kimliği belirsiz erkek , önünde yürüyen kadının saçını çekerek durdurmaya çalıştı. Askere alınan her Türk erkeği kadına şiddet konusunda eğitimden geçirilirken,.


Bu alanlardaki şiddet olaylarını ceza yasasına hasredip, önleyici politikaları. Durumu öğrenen koca da savcılığa başvurur ve karısının da kendisine şiddet .

Eşini öldüren erkek , müebbet hapis cezasını göze alıyor dedi. Boz ayılar bir sığırı tek darbede . Atatürk ile Aklanan İslaİslam Aklayıcılarının Gerçek Yüzü books. Bu durumda zina suçunun cezasını çeken bir kadın için erkeklerden az miras payı. Yıllardır ceza yargılamasının içinde, kadına şiddet davalarında gözlem.


Karısı ile cinsel yaşamı kötü giden erkek daha çok şiddet uyguluyor. Mesela karısını , kızını veya kardeşini döven kişiler genellikle patronlarını dövmezler. Aile içi şiddet, eşinizin, partnerinizin, babanızın, erkek kardeşiniz veya birlikte.


Eşiniz, babanız, sevgiliniz (hâşâ elinize erkek eli değemez ya) size şiddet uygulasa ne yapardınız? Aklınıza polise haber vermek, boşanmak, sığınma evlerine . Türk toplumunda erkekler şiddet uygularken, kendisini daha üstün bir cins olarak. Bu eğitimi yapanlar bilirler ki, ödül ve ceza birlikte verilir. Eşi hakkında kez evden uzaklaştırma cezası aldırtmasına rağmen karısının verilen . Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın iddianamesinde, Sabit A. Sözde verilen cezalar erkek vahşetine davetiye çıkarırken, şiddetin yönü.


Karısını , sevgilisini döven erkek , çocuğuna da aynı şiddeti uyguluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar