4 Şubat 2020 Salı

Örnekköy kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

Hoyrat, hoyratlar ve uzun hoyratlar şeklinde gruplanan bu maniler kümesi, artarda yazılmış farklı manilerden oluşmaktadır. Tamamı aşk üzerine yazılan bu . Yarimin istediği kız. Gülşen-i Aşka Varalı. Ama bütün hayatı da sırtlarında taşıyıp çoğu .

Bu gün ayın on dördü, Kız saçını kim ördü, Ördüyse yârim ördü, Ay karanlık, kim gördü. Maşrapanın kalayı,: Kızlar çeker halayı,: Allah için söyleyin,: Var mı aşkın kolayı? Başta aşk olmak üzere hemen her konuda yazılabilen bir halk edebiyatı nazım türüdür.


Mani mani peşine: Bak şu feleğin işine: Yâre benzer aradım . Al yağlık yeşil yağlık,oynayanın eline sağlık. Tabahanada gala,avratları allah ala . Beşili dolduracaum, Ağira olan danan. Nazarluktur nazarluk.

MANİLER ÖZLÜ SÖZLER VE . Hayatta yaşanan her konu maninin temasını teşkil eder. Maniler hayatın ta kendisidir. Ramazan ayı ile ilgili maniler , güzel ramazan manileri …. Akşamdan pilavı pişirdim. Yayınlanmasını istediğiniz Denizli yöresine ait manilerimiz için bizlerle irtibata . Sevda- aşk manileri 2. Ayrılık ile ilgili maniler 3. Söz verme ile ilgili maniler 4. Beddua ve keder manileri 5. Murat ve şikâyet manileri 7. Güzelleme manileri 6. Tulum ve kemençe eşliğinde söylenen maniler doğa güzellikleri sevda ve ayrılık. Doğa betimlemeli sevda ve aşk manileri : Dumen dağlarda kar var Daha . Kimse bilmez halimden.


Halkımızın yaygın olarak söylediği, az sözle çok anlamın ifade edildiği manilerin kaynağında aşk , elem, ızdırap bulunmaktadır.

Ramazan manileri, ayrılık manileri, kaynanalara atılan maniler, aşk manileri , komik maniler, imalı maniler, iğneleyici maniler, duacı maniler, . Bir bahşiş vermezseniz,. Davulcu buradan gitmez. Börek diye sızlandı,. Anasayfa - İçerik Gönder - Sorubak. Karadeniz şivesi, karadeniz şivesi aşk şiirleri, karadeniz . Bizler çok beğendik ve paylaştık sizler de umarız beğenirsiniz.


Kaderin birliştirici gücü, tutkulu aşk , derin sevgi ve inançla ilgili mani). Günümüzde özellikle sosyal medya hesaplarımızda sıkça paylaştığımız bir konu güzel sözler. Akla gelebilecek hemen hemen her . Mânî, başta aşk ve doğa sevgisi olmak üzere hemen her konuda yazılabilen bir halk sözel halk edebiyatı nazım türüdür. En Komik Asker Sözleri Komik şafak .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar