29 Temmuz 2019 Pazartesi

Evlilik bütçesi excel

Erkeksen evlenme öl daha iyi. Herşeyi erkek tarafı alsın kız gelsin otursun. Boşanacağın zaman herşeye ortak olurlar bir de. Nisan yaparsın anasına babasına . Bir Rus düğünü , erkeğin tüm akrabaları tarafından gelinin onaylanmasından sonra damadın.


Hint kültüründe erkeğe başlık parası bile verilebiliyor. Düğün masrafları en iyi ben bilirim. Kız isteme, söz kesme, bohça, nişan, kına, gelin hamamı, düğün derken liste.


Aynı şekilde düğün masraflarının tamamını erkek tarafı karşılar. Bir çok Türk boylarında olduğu gibi düğün hazırlıkları ve masrafları erkek tarafının sorumluluğundadır. Bu nedenle de erkek çocuğu olan . Erkeğin üstüne yikmamalı herşeyi sonra geçim derdi borçlar derken adam. Benim bildiğim erkek tarafı düğün yapıyor ama bu şartlar altında . Nişanda kıza takılan takıları da erkek tarafı alır. Kına, ev hazırlığı ve düğün hazırlıklarının masraflarını damat tarafı karşılar.


Yeni evlenecek çiftlerin evlilik masrafları el yakıyor. Kirada ya da ailesiyle yaşayacak olanların masrafları bin ile 1bin lira arasında . Nişan da kız tarafının takılarını erkek tarafı , erkek tarafının takılarını ise kız tarafı alır. Kına, ev ve düğün hazırlıklarının masraflarını erkek tarafı karşılar. Kadınlar gelinin olduğu tarafa giderken erkekler gelinin babasının ve erkek. Nişan elbise, ayakkabı, yüzük, kuaför gibi masraflar genellikle karşılıklı alınır yani kızın abiyesini erkek tarafı erkeğin takımını kız tarafı alır.


Eğer nişan merasimi bir salon veya otelde yapılacaksa nişan masraflarını kız tarafı, nikah için düğün masraflarını da erkek tarafı üstlenir. Günümüzde taraflar tüm . Evlenme isteğinde bulunan erkek , annesine,kız kardeşine ya da tanıdık veya akraba olan bir kadına isteğini açar. DÜĞÜN : Önce kız ve oğlan tarafları tekrar toplanırlar. Nişanla düğün arasında Kurban Bayramı geçerse, erkek tarafı kurbanın bir budunu. Genel olarak baktığımız zaman masraf yükü erkeğin omzunda . Düğünde masrafların hepsini erkek tarafı mı öder?


Bunu gerçekten merak ediyorum. Bu yöreden yöreye değişir herhalde ancak genelde düğün . Ankara ve İstanbul düğün salonları, düğün mekanları, düğün fotoğrafçısı, düğün organizasyon firmaları, kına gecesi mekanları, gelinlikçi ve tüm düğün firmaları . Kız tarafı da erkek tarafına durumlarına. Esnaf Abdurrahman Baran, damat tarafının düğün masraflarını. Genelde kız tarafı erkek tarafına fazla masraf çıkarmaya çalışır. Gelinin alınacağını haber vermeye gelen kişi görevini hissettirmemek zorunda.


Dine göre düğün takısı hakları yazısı hakkında yapılan yorumlar. Yeni yasayla düğünlere kız tarafı en fazla 50 erkek tarafı ise en fazla. Gelin tarafı enaz bin diğerinde altın istiyor.


Evlilik aşamasında kız ve erkek tarafının düğün masrafları üzerine klip çekildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar