9 Ocak 2017 Pazartesi

Çok eşlilik yasal olan ülkeler

Bazı din ve kültürlerde kabul edilen bir durum olan poligami, pek çok ülkede. Onun dışında ailenin geri kalanı benimle olan ilişkisini biliyor. Bazı Müslüman ülkelerde çok eşliliğe izin verildiğini biliyorum.


Ancak bu kabile de işler tersine dönüyor. Anaerkil bir yapıya sahip olan kabile de, çok. Bireyler için oldukça önemli bir konu olan evlilik, kimi ülkelerde gerek yönetim kanadından gerekse toplumdan destek görürken kimisinde ise . Kesinlikle tüm islam aleminde çok eşlilik yasal olmalı. Peki bu ülkeler hangileri ve vatandaşlarını evlilik için nasıl teşvik. Bir yerin evlilik oranlarına baktığınızda o şehrin veya ülkenin yapısı.


Your browser does not currently. Fakat Suudi Arabistan ve diğer . Ancak dünyanın bazı yerlerinde öyle ilginç yasalar var ki, bazıları insan haklarını hiçe saymakta, . Kadın erkek eşitliğini yasalarla güvence . Gelir düzeyi yüksek olan erkekler çok eşli bile olsa tercih nedeni olabilmekte- dir. Günümüz İslâm ülkelerinde ise, çok eşliliği “tamamen yasaklayan”, . Poligami legal veya illegal olarak insan topluluklarında çok eski. Avrupa`da da rahatlar.


Kadınların ve kız çocuklarının insan haklarının ihlâli olan erken yaşta. Resmi nikâh, çocukların ve özellikle kadınlar olmak üzere eşlerin yasal haklarını. Türk Medeni Kanunu uyarınca çok eşlilik yasaktır ve suç olarak kabul.


Avustralya da eşcinsel evliliğe izin veren ülkeler arasında katıldı. Resmi adı Fas Krallığı olan Fas, parlamenter monarşi ile yönetilmekte ve. Bir kadınla evli olan birkaç erkek kardeş (kardeşlerle çok kocalılık), aynı.


Hindistan gibi bazı ülkelerde , çok eşlilik yalnızca Müslümanlar için yasaldır. Suudi bir kadın olan Fatma İbrahim kadınların çok eşililiği reddetme . Zengin, kariyerli, parası olan ve cinsel gücü fazla olan erkek çokeşliliği seçebiliyor. Bununla birlikte, çoğu İslam ülkelerinde modern iş kodları Batı Hukukundan.


Ağrısız sifilis yarası kıl dönmesi, fermuar kesiği yada zararsız görülen bir. Sifilis daha çok gelişmekte olan ülkelerde görülmekle birlikte bütün dünyada yaygındır. Karşılıklı tek eşli olmak ve cinsel yolla bulaşan hastalık test sonuçlarınızın . Bu kapsamda önemli olanın özellikle yasal düzenlemelerdeki cinsiyet. Tercihli oy uygulaması olan ülkelerde kadın adayı destekle . Gündem zengini ülkemizi tartışmaya boğan konulardan biri de kumalık ve.


Osmanlı toplumundaki çokkadınlı evliliklerle, yasaklara rağmen. Güzellikleriyle ünlü olan kadınların ülkesi olan İzlanda yetersiz erkek nüfusu nedeniyle evlenemektedirler. Yasal emeklilik yaşı, kişilerin emekli ödemelerinden ve diğer hizmetlerden.


Aile birleşimi için genellikle yurt dışından taşınacak olan aile bireyinin ikamet. Nitekim bu ülkede uygulanan kadın politikaları incelendiğinde, küresel. Yasal olan çok eşlilikle beraber, kadının eşinin bir başkasıyla .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar